Operaties

Wanneer uw huisdier geopereerd moet worden, zullen wij proberen u van te voren zo goed mogelijk uit te leggen hoe de ingreep in zijn werk gaat. De avond voor de ingreep mag uw dier vanaf 00.00 uur niet meer eten. Wel is het belangrijk om water te geven. Konijnen en andere kleine dieren hoeven niet nuchter te komen; zij mogen tot net voor en direct na de operatie eten. Wij vragen u daarom voor deze dieren wat  voer mee te geven.
Het complete operatieprogramma in de praktijk wordt vaak pas op de dag zelf vastgesteld. Daarom is het lastig om te zeggen hoe laat uw huisdier precies geholpen wordt en hoe laat hij of zij dus weer naar huis mag.
U kunt altijd de dag voor de operatie (met name voor erg bange dieren) even contact met ons opnemen over hoe laat we ongeveer denken dat uw dier aan de beurt is. Dan hoeft uw dier zo kort mogelijk te wachten.

Bij het ophalen krijgt u informatie met betrekking tot de nazorg. Het is normaal dat uw dier de avond na de operatie nog wat suf of wankel is. U mag hem of haar eten en drinken aanbieden, maar het kan zijn dat hij of zij daar nog geen trek in heeft.  De dag na de operatie moet uw dier wel willen eten en drinken. Mocht dit niet het geval zijn, of heeft u om een andere reden het idee dat het niet goed gaat, neem dan meteen contact met ons op.

Image