Voeding


Een goede voeding is de basis voor een gezond en lang leven. Daarom willen we graag adviseren welk voer voor uw huisdier het beste is. Onze aandacht gaat daarbij vooral uit naar pups, honden en katten met overgewicht en de dieetvoeders voor bijv.katten met blaasgruis of nierproblemen.


Scienceplan is er voor
Adult
Puppy
Senior
enz aanvullen?

Blaasdieet:
Blaasdieet hond/kat. Regelmatig komt het voor dat de hond of kat terugkerende symptomen heeft van blaasontsteking. Indien uit urine onderzoek blijkt, dat er veel kristallen in de urine van uw huisdier voorkomen, is het zinnig een blaasgruis oplossend dieet gevolgd door een blaasgruispreventief dieet te geven.

Nierdieet:
Nierdieet hond/kat. Nierfalen wordt vaak gezien bij oudere dieren. Veel drinken, verminderde eetlust en daardoor gewichtsverlies, sloomheid en wat vaker braken zijn de meest voorkomende verschijnselen. Ook bij jonge dieren kan het al optreden. De diagnose is vrij makkelijk te stellen d.m.v. bloedonderzoek. Een prognose over het verloop is moeilijk te geven.

Vermageringsdieet:

Vermageringsdieet hond/kat. Geloof het of niet: 50% van onze huisdieren zijn te zwaar! Net als bij mensen heeft dit kwalijke gevolgen voor de gezondheid. Zo komt suikerziekte bij de kat vrijwel uitsluitend voor bij dieren die tgv overvoeding (en luiheid) een kilo of 3 te zwaar waren. Honden met overgewicht hebben veel meer kans op artrose en zullen eerder lijden aan hart- en longkwalen. Tijdens de jaarlijkse controle zullen wij uw huisdier wegen, zodat we goed het gewichtsverloop in de loop der jaren kunnen volgen. Onze assistentes geven graag advies over een verantwoorde manier van afvallen.

 

 

Gebitsdieet:
Gebitsdieet hond/kat. Na een gebitsreiniging is het uiteraard de bedoeling een volgende behandeling zo lang mogelijk te voorkomen. Dit doet u door te poetsen (vraag advies) en door gezonde voeding. Ons dieetvoer ter preventie van tandsteen bestaat uit grote harde brokken die niet snel uiteenvallen; hierdoor ontstaat een "poetseffekt".

Artrose dieet:

Artrosedieet hond. Honden met artrose (gewrichtsslijtage) kunnen baat hebben bij een voeding die rijk is aan chondroitine en glucosamine. Deze bouwstenen van het gewrichtskraakbeen zullen het herstel bevorderen van door slijtage aangetaste gewrichten. Hierdoor lukt het vaak om de hoeveelheid (dure) pijnstillers te verminderen.

Hypoallergeendieet:

Hypoallergeendieet hond/kat. Voedingsallergie├źn bij katten uit zich vaak door jeukplekken aan kop en hals. Bij honden uiten allergie├źn tgv voeding zich helaas niet zo duidelijk. Meestal zien we jeuk aan poten, liezen en oksels, vaak in combinatie met chronische oorontstekingen. Hypoallergeen voer is niet eenvoudig te maken. Het moet zeer strikt van samenstelling zijn zodat er geen "verkeerde" stoffen in zitten. Het uitsluiten van voedingsallergie kan maanden duren!

Lichtverteerbare voeding:
Maagdarmdieet hond/kat. Een licht verteerbare voeding wordt uiteraard beter verdragen in het acute stadium van een maagdarmontsteking (braken/diarree).

Hersteldieet:

Hersteldieet hond/kat. Dieren die na een zware ingreep of lange ziekte een steuntje kunnen gebruiken hebben behoefte aan een smakelijke voeding met een verhoogd energie gehalte.

Vloeibaar dieet:
Vloeibaar dieet. Soms weigeren dieren te eten (bijv door pijn), terwijl voor hun herstel een goede voeding juist noodzakelijk is. Dan kan het helpen een paar dagen een vloeibare voeding te geven. Op deze wijze wordt zowel de vocht als energie balans op peil gehouden.

  kat