Team

In onze kliniek werken:

Anke

Anke Kuhlmann, Dierenarts
Gestudeerd aan de Faculteit voor Diergeneeskunde in Utrecht.
Sinds november 1998 ben ik eigenaar van Dierenkliniek Diemen

Ik ben geboren in Amsterdam maar op mijn 4e is mijn familie verhuisd naar een dorpje in Drenthe. De eerste jaren woonden wij tussen de boerderijen en ging ik elke dag naar onze buurman om te helpen met het voeren van de koeien en varkens, dat ging in die tijd nog heel anders en vaak trok ik met hem te paard en wagen het land in. Daar is mijn grote passie voor dieren ontstaan en sinds mijn jeugd heb ik allerlei dieren gehad: konijnen, cavia's, muizen, een tamme raaf, schildpadden, vissen, tropische vogels en regelmatig kwam ik, tot ergernis van mijn moeder, thuis met een verwilderd kitten die ik ergens bij een boerderij vond. Jarenlang stond op elk verlanglijstje een hond. Het heeft even geduurd maar uiteindelijk kreeg ik toch mijn eerste hond, een Duitse Staande. Helaas werd hij na een half jaar ziek en na een jaar van vele dierenartsenbezoeken en specialisten moest hij tot mijn enorme verdriet ingeslapen worden. Zo is mijn interesse in de diergeneeskunde ontstaan.

In eerste instantie ging mijn interesse uit naar landbouwhuisdieren maar tijdens mijn co-schappen landbouwhuisdieren kwam ik er achter dat er met de opkomst van de bioindustrie zoveel veranderd was en dat economische aspecten zo'n grote rol spelen dat ik heb besloten mij te specialiseren in gezelschapsdieren en daar heb ik geen spijt van gekregen.
Ik hou enorm veel van dieren en het leuke is dat ze allemaal uniek zijn met een heel eigen karakter. 
Op dit moment heb ik 3 windhonden, een Saluki, een Whippet en een Italiaans windhondje.  Windhonden zijn slanke elegante honden, met een zeer zelfstandig en eigenzinng karakter maar ook erg aanhankelijk. Er zijn ook weinig ras-specifieke gezondheidsproblemen en dat vind ik erg belangrijk want ik zie maar al te vaak de problemen en consequenties hiervan. Maar door hun eigenzinnigheid is de windhond geen hond voor iedereen.

   

manon

Manon Kuppens
Gediplomeerd paraveterinair, Groenhorst College

Vanaf het begin wist ik al dat ik met dieren wilde werken. Ik heb eerst in 4 jaar de opleiding dier management afgerond en daarna in 1 jaar een versnelde studie tot paraveterinair gedaan in Barneveld.
Sinds Juli 2013 ben ik afgestudeerd paraveterinair en sinds September 2013 werkzaam bij dierenkliniek Diemen. Het werken in een kliniek is erg leuk en afwisselend, elke dag is anders en het verloop zien van een ziek dier naar een gezond dier maakt het speciaal en erg interessant.
Zelf heb ik ook wat huisdieren, namelijk mijn oude katje Sammy, de speelse en ondeugende kat Felix en 2 lieve cavia’s Balthasar en Ceasar.

   

Britt Limburg
Gediplomeerd Paraveterinair, Capabel onderwijs Amsterdam.

2,5 jaar geleden besloot ik na 6 jaar in het kappersvak te hebben gezeten het roer om te gooien en iets te gaan doen wat ik echt leuk vind.
Van kleins af aan ben ik al gek op dieren, en moest ik letterlijk iedere hond of kat die ik op straat tegen kwam aaien of optillen.
Ik heb zelfs mee gedaan aan Geef nooit op, en tv-programma met Peter-Jan Rens waarin kinderwensen werden vervuld, ik wou graag een dag in Artis werken en de dieren verzorgen, Daar riep ik heel hard, Ik word dierenarts. Dit is helaas niet gebeurd, want ik werd haar stylist. Na 6 jaar vond ik het kappersvak niet leuk meer en ben ik na gaan denken over wat ik nou echt wilde, Dierenarts was een erg lange studie, dus besloot ik paraveterinair te worden.
Ik ben een versnelde opleiding gaan doen aan het Capabel onderwijs en na 1,5 jaar stapte ik daar naar buiten met mijn diploma op zak. Een baan vinden was wat lastiger en na een jaar solliciteren ben ik hier terecht gekomen bij Dierenkliniek Diemen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin en leer hier iedere dag weer dingen bij! Elke dag ga ik met plezier deze kant op en het is altijd weer een verassing wat er die dag gaat gebeuren. De afwisseling en het contact met de dieren en hun baasjes maakt mijn werk zo leuk.
Zelf heb ik ook dieren, 2 katten genaamd Mini&Maxi, dit zijn mijn kindjes en tevens de 2 meest verwende katten van Amsterdam en omstreken ;).

   
 

 

   
   

kat