Kat :

Algemeen

Tijdens het consult waarbij we de kat inenten, doen wij een algehele gezondheidscheck. U kunt uw vragen en/of problemen dan ook 1 op 1 met de betreffende dierenarts bespreken.

Vaccinaties/inentingen van de kitten
Als kitten wordt de kat gevaccineerd tegen niesziekte en kattenziekte genoemd.
Het best wordt deze vaccinatie gedaan op een leeftijd van 9 à 12 weken en na 3 à 4 weken wordt deze vaccinatie dan herhaald. Dit heeft te maken met de afname van de bescherming door de antistoffen die het kitten van zijn moeder krijgt.
Een kitten moet volgens Europese richtlijnen preventief ontwormd worden op de leeftijd van 3, 5, en 7 weken, en daarna elke maand tot de leeftijd van 6 maanden.


Kat in een pension
kattenhotel, show of mee naar het buitenland
Sommige pensions vragen nog een extra vaccinatie tegen Bordetella. Informeer op tijd of het pension waar uw kat op vakantie gaat dit ook vraagt.
Deze vaccinatie is geen prikje maar een aantal druppeltjes op de neusspiegel. Als uw kat mee gaat naar het buitenland, moet hij ook gevaccineerd worden tegen hondsdolheid (Rabiës) en hij moet gechipt zijn. Per land zijn er andere regels voor, zie hiervoor www.licg.nl .
De kat moet minstens 3 weken voor uw vertrek worden ingeënt, soms nog eerder. De meeste landen binnen de Europese Unie houden de geldigheid van 3 jaar aan.

Volwassen kat
Jaarlijks wordt uw kat gevaccineerd tegen Calicivirus, Herpesvirus en Panleukopenievirus.

poes

 

 

 

poes

 

   
      afb